GTA RP regler

Förklaring av uttryck:

[RDM] – Döda ingen utan anledning, försök ge motspelaren en chans innan du blåser skallen av honom.

[VDM] – Döda ingen via ett fordon utan anledning, försök ge motspelaren en chans innan du plattar till honom.

[METAGAMING] – Allt som snackas Out Of Character (OOC) stannar även OOC. Du får inte ta med dig information från exempelvis ett discordsamtal eller stream och använda det in-game. – Att se på streams från servern samtidigt du spelar är heller inte tillåtet.

[POWERGAMING] – Använd inte GTA Mekaniken för att få ett övertag. Försök heller inte använda (/me ingen puls) eller att du ger någon piller/spruta som inte finns ingame för att personen skall glömma av vad som hänt eller något liknande. Detta kallas för powergaming. Kraschar du i en bil, då RP:ar du skadad. – Att “bugghoppa” är inte tillåtet till en större grad. Det menas med att du inte får springa och använda space samtidigt du t.ex. har en polis efter dig eller liknande.

[FEAR-RP] – Blir du hotad, springer du inte iväg. Du skall värna om ditt liv så mycket det bara går. – Du skall RP:a livrädd om någon hotar dig eller när det är en situation där du kan skada dig i allmänhet. – Du går inte i närheten av ett scenario, som ett bankrån då det ofta handlar om skarpladdade vapen.

Regelverk:

1.1 § Gäng får enbart råna en butik en gång i timmen, får enbart råna en till två bank per dag.

1.2.1 §. Alla måste betala sina böter. Påminnelser kommer delas ut av både admins och poliser, om inte dessa betalas kommer det sluta med bann.

1.2.2 §. Om enbart en polis är på servern så kommer denna bedöma tid och straff för vederbördande.

1.2.3§. Om man blir jagad eller fast av polis/gäng eller så får man inte logga ut, detta kan bli varning eller bann.

1.2.4§ VDMAR eller RDMAR, skjuter folk random så blir det varning eller bann.

1.2.5 §. Mördar spelare vid sjukhus eller andra spawnställen eller nära/i pvp zoner kan leda till varning eller bann.

1.2.6§. Poliser måste ha klädsel och arbetsfordon för att lagligt få stoppa någon vid tex fortkörning. Undantag om det är affärs eller bankrån.

Aspiranter får stanna folk om dem är den enda polisen inne i server. Dem får inte ha vapen förutom en elchockpistol och ha rätt att bötfälla.
Finns det flera poliser inne (Exempel 2 Aspiranter) Skall aspiranter samåkas. Tills en vanlig polis kommer in. Det gäller 2st , 3st, 4st Aspiranter.

1.2.7§. Poliser får inte plock sina egna droger, göra affärsrån, bankrån, sälja kroppsdelar , förutom om dessa är beslagtagna av kriminella

1.2.8 §. Poliser måste ha tagit körkort d.v.s Teori och B-körkort

1.2.9 §. Vapenlicens är ett krav för att kunna behålla sina vapen när polisen söker igenom.

Om du använder dina vapen mot polisen, visar dom eller säljer så kommer inte vapen licensen att gälla och du kommer bli av med alla dina vapen och din licens.

Kriminella får inte beslagta vapen av poliser och ingen får beslagta varken mat eller dryck av någon.

1.3 §. Ingen har flyglicens, detta kan du skaffa via flygplatsen.

1.3.1§. Spelare får inte använda militär fordon, men polisen får detta om militären inkallas detta måste göras av admins, /announce måste användas för att alla ska få reda på att detta är pågång
 
1.3.2§. Om en person är alkoholpåverkad/drogpåverkad och stör andra spelare. Så kan polisen kolla detta samt sätta person i fyllecell 30 minuter.
 
1.3.3§. Gäng/gängmedlemmar får inte utnyttja polisen som kommunikationskälla eller som informatör för gäng. Sker detta så blir det fängelse ca: 30 min.
 
1.3.4§. Kidnappning av spelare bedömer vi upp till 60 minuters fängelse och böter. (denna regel kan undantas om inspelnings situation pågår där administratörer är informerade).

1.3.5§. Massdödande, eller random skjuter flera spelare kommer ge varning eller bann.
 
1.3.6§. METAGAMING och POWERGAMING är inte på något sätt tillåtna.
 
1.3.7§. FEAR-RP följer vi så långt det går.
 
1.3.8§. Att störa/inte lyssna på Utvecklaren över servern när denna har /announce att funktion eller situation måste upphöra tillfälligt, kommer oftast vara en direkt bann.
 
1.3.9§. Be administratörer efter vissa fördelar som /revive eller andra, kan direkt leda till varning och vidare till bann.
 
1.4.0§. Du är alltid själv ansvarig för att hålla dig uppdaterad om våra regler och riktlinjer.
 
1.4.1§. Att betala ut mer än en bot/böteslapp/räkning för samma brott är inte tillåtet, Man får dela ut max 3 bot/böteslapp/räkning för 3 olika anledningar, Blir det mer än 3 anledningar dras körkortet automatiskt.
 
1.4.2§. Efter Nyår till år 2020 så är det inte längre ok att äga mer än en butik på servern, rekommenderar att du säljer dina extra butiker om du har några. Skulle inte detta ske så kommer vi auktionera ut butikerna igen.
 
Har du inte varit inloggad och fyllt på din butik på väldigt länge så kan denna butik tas ifrån dig.
 
Vi kommer att först försöka kontakta dig innan detta sker.
 
1.4.3§ Att skjuta/hota/skrämma eller på annat sätt döda sjukvårdare är oacceptabelt sålänge sjukvårdare har rätt kläder med rätt fordon.
 
1.4.4§ Att skjuta mot misstänkta prickskyttar eller helikoptrar under ett scenario är oacceptabelt förutom om ett vapen syns i något utav dessa.
 
Detta gäller både polis och kriminella.
 
1.4.5§ Under ett vanligt rån får Max 3 personer vara inblandade och Max 5 personer under ett bankrån.
(Med personer Räknas med Gisslan/Rånare/Förhandlarenm, även rånaren får vara förhandlare.)
Den kidnappade personen får inte vara medlem i något gäng. (Om inte detta har blivit godkänd av en admin) Detta kommer alltid att dubbelkollas!
 

Exempel:
Det går bra med bankrån t.ex.
2 Gisslan (Detta måste vara riktiga gisslor som inte är i samma gäng.) 2 Rånare, 1 Förhandlare.

Eller:

1 Gisslan (Detta måste vara en riktig gissla som inte är i samma gäng.) 3 Rånare, 1 Förhandlare.

Vill du köra riktigt hardcore, Joker style så kör du:
4 gisslan (Detta måste vara riktiga gisslor som inte är i samma gäng.) 1 rånare som är även förhandlare.

1.4.6§ Att fuska med menyer och annat som gör att du kan lämna en butik eller bank eller disconnecta mitt i rånet kommer innebära en direkt bann.
 
1.4.7§ Sjukvårdare får inte utnyttja att skjuta en person sedan liva upp samma person om och om igen för att tjäna pengar, detta blir en direkt bann.
 
1.4.8§ Sjukvårdare får inte ha vapen på sig på något sätt, förutom stun-gun för självförsvar.

Om du använder dina vapen mot polisen, visar dom eller säljer så kommer inte vapen licensen att gälla och du kommer bli av med alla dina vapen och din licens.
 
Polisen får inte beslagta vapen om du innehar vapenlicens om du bara springer ifrån dom eller flyr utan att ha använt dina vapen.
 
1.4.9§ speedtraveling t.ex. Att dö för att kunna spawna vid sjukhuset får man inte göra då det görs för att spara tid, t.ex. om du är överst på kartan.
 
1.5.0§ Att slåss eller mörda någon i fängelset är en direkt varning eller bann, samma sak gäller även om man buggar eller på annat sätt manipulerar fängelset så du kan komma ut tidigare.
 
1.5.1§ om en spelare får fängelse så får dom inte lämna servern utan att de finns en anledning bakom det,
krashar spelet så går man in på servern igen, är man inte i cellen så skriver man i discord eller ställer sig i polishuset å väntar på en polis, man kan äta även i handklovar med + menyn.
 

Om du måste logga ut för att ditt liv kräver detta, så ska du skriva detta även i GTA general att du sitter i fängelse, ditt steamnamn och att du återkommer samt förstår att du kanske får sitta förlänge i fängelse.

Gängmedlemmar får inte göra en så kallad driveby,
för att ta personer som skall få fängelse när polisen har dom i sitt förvar. sköter man inte detta kan de leda till varning/ban.

1.5.2§ Spelare som inte är polis eller ambulans får inte sno, låna eller köpa tjänstefordon. Sker detta är det varning eller bann
 
1.5.3§ Enbart poliser och ambulans får använda teleporten som ligger under polishuset och leder till doomsdaybunkern samt från sandy shores till doomsdaybunkern. Detta är en polisbunker som enbart är för polis och ambulans.
 

1.5.4§ Kidnappning får inte ske om det är mindre än 5 poliser inne.

Om inte det gäller för butiksrån, då det bara får kidnappas civila personer. (Inte Polis eller Ambulans i tjänst)
Tar kidnapparen telefonen/komradio, sätter ögonbindel eller liknande, så får inte den som blir kidnappad använda discord eller ingame telefon för att kunna ge information som inte hade varit möjligt i ett realistiskt scenario.

För att Kidnappa en polis eller ambulans så behöver kidnapparen vara säker på att det är minst 5 poliser inne och måste skriva ut det i GTA-general samt ingame chatten.
För att kidnappning av civila personer som inte är polis eller ambulans får ske utan problem och utan att skriva ut det.
Max belopp som kidnapparen får kräva är 50 000kr per scenario.

Tar kidnapparen telefonen/komradio, sätter ögonbindel eller liknande så får inte den som blir kidnappad använda discord eller ingame telefon för att kunna ge information som inte hade varit möjligt i ett realistiskt scenario.
 
För att Kidnappa en polis eller ambulans så behöver kidnapparen vara säker på att det är minst 5 poliser inne och måste skriva ut det i GTA-general samt ingame chatten.
 
För att kidnappning av civila personer som inte är polis eller ambulans får ske utan problem och utan att skriva ut det.
 
Personer som inte får bli kidnappade på något sätt är i listan under:
 
1. Fredrik Hermansson, utvecklare och heter Bullet_proof_swe.
 
2. Telluz, HuvudAdministratör
 
Detta betyder också att dessa personer inte får heller kidnappa andra personer eller delta.
 
1.5.5§ Alla måste vara i medlem i vår discord och inne på någon röstkanal som är inne på servern och handlar om GTA då det underlättar att få tag i dig.
 
Du behöver även ha ditt namn skrivet som du använder i spelet på detta sätt.
 
 
Där ska det stå ditt ingamenamn alltså Steam namn.
 
Skulle du inte följa detta så kan det bli varning eller bann.
 
1.5.6§ bara kriminella och polis får döda varandra, och skjuta mot varandra. Spelare som inte har en gängbehörighet är inte kriminell och måste arbeta med vanliga jobb.
 
Om en person som inte har gängbehörighet håller på med droger (lagliga droger räknas inte in till detta som marijana), vapen eller annan olagligverksamhet kan bli få långt fängelse straff.
 
Du får alltså som vanlig person inte mörda andra personer, förutom om du har en RP anledning till detta som att komma ifrån en kidnappning eller rädda en polis.
 
Vill du gå med i ett gäng så kontakta respektive gängledare, antingen att ta dig till platsen eller RPa dig fram.
 
1.5.7§ Om Gängkrig sker måste detta annonseras i ambassadörer och admins samt support kanalen av ledarna, vi behöver veta vilka steam namn som deltar samt hur länge kriget kommer att hålla på.
 
Båda gängen måste godkänna detta. 
 
Detta är för att vi admins behöver veta vilka som ingår i kriget samt att inte banna folk som inte är med i scenariot för massmord.
 

1.5.8§ advokater/dommare skall vara en miniadmin/admin då de inte skall bli några konflikter mellan spelare.

1.5.9§ Under ett butiksrån får Rånarna kräva följande: Inga spikmattor i närheten, Vilket innebär minst 20 billängder. Dem får kräva 20.000 kr per gisslan per butiksrån, och vid ett bankrån kan man kräva 50.000 per gisslan. Dem får kräva en gatubil/npcbil men dem får inte kräva att vi inte får röra det/deras fordon, p.g.a att polisen måste kunna försöka spåra bilen (Då detta inte går att scripta på ett annat sätt).
Vid ett rån får man inte använda sig av en helikopter (Humanlabs,Butiksrån,bankrån, etc).

1.6.0§ Om en person dör i ett scenario och hålls kvar för att någon fortfarande håller fast personen i handbojor eller dra så är detta aldrig ok.

Rånare ska alltid se till att gisslan inte dör tackvare mat och får aldrig hålla kvar en person som dör.

Samma sak gäller gisslan som själv inte får på något sätt dö med mening d.v.s hunger, törst, /die eller på annat sätt ta självmord samt inte be om att dö, då FEAR RP går in och stoppar detta.

1.6.1§ Om du som polis, ambulans eller brandmän (om det finns) går ut och in i tjänst skall detta skrivas i polischatten tydligt med både steamnamn, rakel samt hur länge du har tänkt att vara urtjänst om du går ur.

Om du går ur för dagen så skall detta skrivas där.

1.6.2§ Under en biljakt/scenario mellan Person och polis får man inte köra förbi mekanikern för att skriva /Repair då detta bryter mot RP:Ns Grundlagar.

1.6.3§ Bankrån/butiksrån får inte göras och startas 30 minuter innan en serveromstart. 

2§ Uppförande
 
2.1§ All kommunikation som kan uppfattas som stötande, kränkande, rasistiskt eller sexistisk är inte tillåtet. Detta kan leda till varning bann.
 
2.2§ Meningslösa uttalanden som inte för en diskussion framåt ber vi dig att undvika.
 
2.3§ Det är okej att i viss mån använda sig utav svordomar och skällsord, se dock till att inte bryta mot de övriga reglerna.
 
2.4§ Att upprepade gånger skriva meddelanden som inte är riktade till någon eller som saknar innebörd är inte tillåtna (så kallat SPAM).
 
2.5§ Ta inte upp privata ärenden i GTA (Det är undantag om man måste prata av sig med någon och alla i samtalet är ok med det), använd sms-funktionen eller privat samtal till det.
 
2.6§ Att skriva provocerande meddelanden med avsikt att reta upp andra användare är inte tillåtet.
 
2.7§ Diskutera inte modereringsbeslut i chatten, om du vill göra ett klagomål så skicka ett PM till rätt administratör.
 
2.8§ Om du upptäcker regelbrytande kommunikations sätt så ska du anmäla dessa.
 

Tingsrätten

Polisen följer dessa rekommendationer och får för andra saker enbart sätta in spelare max i 60 min.

 1. butiksrån utan dödsfall kommer få 40 min 
 2. flertal brott mot trafikregler kommer få 30 min fängelse t.ex. 5-6 rödljus, kör vårdslöst eller kör ned stolpar.
 3. har snott ett tjänstefordon och lekt med den kommer få 40 min fängelse.
 4. Drogförsäljning/plockning. för eget bruk (mindre mängd 150, större mängd än 150 = stor mängd) – 30 minuter
 5. Skadesståndsbelopp kan tingsrätten döma ut och detta ska betalas så inom rimlig tid ( runt 20 min efter domen utdelats

Grova brott:

 1. skadat/mördar andra spelare/NPCer på allmän plats kommer få ca 60 minuter.
 2. Butiksrån med dödsfall kommer få 1 timme 30 min
 3. har snott ett tjänstefordon och skadat/mördar andra spelare/NPCer samt lekt med den kommer få 60 min fängelse.
 4. Skjutit/skadat polis 180 minuter.
 5. Bankrån, 60 min 
 6. Bankrån med skadat/mördar andra spelare/NPCer 80-160 minuter
Hoppa till verktygsfältet